Legnagyobb fixkamrás körbálázó a piacon

Legnagyobb fixkamrás körbálázó a piacon

Új teljesítményszint

Az új ROLLANT 620 hálós vagy zsineges kötözéssel készíti az 1,22 x 1,5 méteres bálákat.  Az új bálázó 2,1 méteres rendfelszedő szélességű, és alapfelszereltsége az anyagtovábbító rotor is. Ezek segítségével képes elérni a nagyobb áteresztőképességet és bálatömörséget. Ennél a típusnál már elérhető a ROTO CUT (RC) aprítórendszer is. A rövid szecska – főleg a szénabálák esetében – gondoskodik a formatartó bálákról és arról, hogy bár nagyobb a bála tömörsége, később mégis könnyen szétbonthatók.  
Új profilozott, megerősített tömörítőhengerek kerültek a bálakamrába. A hengerek profilozott felülete egyidejűleg gondoskodik az öntisztulásról, az állandó terményáramlásról és az egyenletes bálaforgatásról. 
  

Gyors és egyszerű bálaháló- vagy zsineg-betárolás

A hálófék annyiban változott, hogy a kötözési folyamat alatt most még nagyobb a hálófeszültség. Ezzel lehetségessé válik a bálaháló tisztább vágása, valamint a körbálák is szebb alakúak, stabilabbak lesznek. A betárolható bálaháló- vagy zsinegtekercs számát is megnövelték: hat zsinegtekercs, illetve két tekercs háló helyezhető el, amelyek elegendők az egész munkanapra. Egy új, lehajtható rámpa könnyíti meg a bálaháló betárolását, ez a megoldás ebben a bálázóosztályban újdonság. 
  

A láncok automatikus kenése

A megnövekedett teljesítményhez igazították a karbantartási munkákat is. Az új automatikus lánckenésnél a láncok az elkészült bálák számától függetlenül, folyamatosan kenődnek. A rendszer 3,4 literes olajtankjába betöltjük az olajat, amivel már biztosítottuk is a gép kopás- és karbantartásmentes működését. 
 

Egyszerű kezelhetőség

A gép kezelése és áttekintése terén is akadnak újdonságok! A CLAAS OPERATOR terminállal mindkettő egyszerűbb és áttekinthetőbb lett. A terminálról a gépkezelő leolvashatja a présnyomást, illetve az olyan gépadatokat, mint a kötözés, a kamraajtó nyitva van-e, vagy a bálarámpa helyzete. Szükség esetén megállíthatjuk a kötözési folyamatot, illetve kiválaszthatjuk a bálahálót vagy a tekercset. A vezetőfülkéből nagyon jó a rálátás a rendfelszedőre (pick-up-ra), így a terményáram is pont szem előtt van. 
Az emelkedő teljesítmény és bálatömörség ellenére a ROLLANT 620 teljesítményigénye viszonylag kicsi. Már akár 80 lóerő elegendő, így különösen a széna- és szalmabetakarításhoz ajánlott, a viszonylag gyengén motorizált gazdaságokba. 
 
A ROLLANT 620 RF és RC a 2017-es aratási időszakra már szériagyártásban is kapható lesz.


Vissza